Lindelöf i tårar efter slutsignalen: ”Är bara tom”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf sjönk ner i gräset när domaren blåste av matchen mellan England och Sverige. Till slut gick han, med stöttning av landslagschefen Lasse Richt, av planen i Samara Arena.

– Det är riktigt, riktigt tufft, säger Lindelöf.

Efter matchen är det en sammanbiten Lindelöf som får frågan vad det är för känslor han känner just nu.

– Ja... Det finns inte så mycket att säga. jag är mest bara tom. Det är riktigt, riktigt tufft. Men ja, så är det i fotboll. Ibland vinner man, ibland förlorar man, säger han till SVT Sport.

På frågan vad Sverige hade kunnat gjort bättre svarar han först ”Mycket”.

– Jag sa det tidigare också att vi gör vår sämsta match i turneringen, när vi behöver göra en riktigt bra match. Det är surt att vi gör det just idag, säger han och fortsätter:

– Vi visste att de är väldigt bra på fasta, det är två billiga mål de får. Men det är inte vår dag idag. 

Ingen stolthet nu

Att Sverige tagit sig till kvartsfinal för första gången på 24 år är något att vara stolt över. Men Victor Nilsson Lindelöf känner ingen stolthet så här tätt inpå matchen.

– Inte just nu. Jag är vädigt besviken. Jag får åka hem, vila lite och ge det några dagar så kan jag säkert se tillbaka på det med lite glädje och stolthet över vad grabbarna har presterat. Men just nu är jag bara besviken.

”Visat svenska folket”

Mittbackskollegan Andreas Granqvist kan ha gjort sin sista landslagsmatch, men Lindelöf har ännu inte hunnit prata med ”Granen” om det. Han passar ändå på att hylla sin kapten.

– Det är en fantastisk duktig fotbollsspelare som det varit väldigt roligt att spela med.  Jag tycker att han visat hela svenska folket vilken bra fotbollsspelare han är och även vilken fin människa han är, säger Lindelöf.

Hösten 2016 tänkte man inte att ni skulle stå här, om du ser på den resan ändå – vad tänker du kring att ni tog er hit?

– Det är svårt att få en sådan fråga nu, men det är klart att vi gjort något bra. Vi tog oss till en kvartsfinal i VM, vi mötte bra lag på vägen. Jag tror inte att det är många som trodde på oss, men ja, det är surt nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.