Foto: SVT

Luis Suarez bet till igen

Uppdaterad
Publicerad

Luis Suarez bet till igen. I en duell med Giorgio Chiellini använde han tänderna på mittbacken bakifrån. Juventus-spelaren försökte desperat visa upp märken för domaren efteråt. – De här sakerna händer i straffområdet, säger stjärnanfallaren.

Anfallsstjärnan rörde sig inne i straffområdet och sprang fram mot Chiellini. Först såg det ut som en skalle, men Suarez hade riktigt ont i tänderna efteråt. Chiellini svarade visserligen med en armbåge, men drog ner tröjan och ville visa upp märkena i axeln.

– Han bet rakt igenom. Det var löjligt att inte visa ut honom, säger Chiellini till RAI.

Fotbolls-VM: Uruguay

”Oerhört skamligt”

Han visade upp José Mourinhos berömda gest med ”handfängsel” mot domarna och var rasande efteråt.

– Det var oerhört skamligt. Suarez är en lurig en och han kommer undan med det för Fifa vill att deras stjärnor ska spela i VM. Jag skulle älska att de använde videobevisning mot honom, säger han till Sky Italia.

Domaren såg inte incidenten och ingen spelare straffades.

Uruguays tränare Oscar Tabarez ska försöka försvara Suarez.

– Det handlar om ett VM och inte moral, säger han.

Suarez själv har uttalat sig till uruguyansk media.

”Ska bli utvisad”

– De här sakerna händer i straffområdet. Vi var i kontakt, bröst mot axel, och jag fick en smäll mot ögat, säger han.

Stjärnanfallaren får stark kritik av svenske elitdomaren.

– Är det ett bett som är avsiktligt ska han naturligtvis bli utvisad. Jag såg inte situationen tillräckligt bra för att svara på om det var medvetet, säger domaren Martin Hansson till SVT Sport.

Liverpool-spelaren stängdes av i tio matcher i Premier League efter att han bet Chelsea-försvararen Branislav Ivanovic ifjol. Han bet även en spelare under tiden i Ajax.

– Varför håller han på med de här dumheterna. Varför tar han risken, säger SVT Sports expert Markus Johannesson om situationen.

”Helt vansinnigt”

Han fick medhåll av Daniel Nannskog i studion.

– De fick inte hål på Italien och så brinner det till i huvudet på honom. Det finns inte ord för handlingen. Det är helt sjukt,

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén fyllde i:

– Det är helt vansinnigt. Han behöver ha hjälp för det här. En normal människa gör inte så. Han mår inte bra, säger han.

Suarez kan bli avstängd av Fifa i efterhand i upp till två år. Engelske anfallslegendaren Ian Wrights dom var hård i SVT:s studio.

– Han ska stängas av resten av VM. Han har mentala problem, helt klart, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Uruguay

Mer i ämnet