Foto: TT Nyhetsbyrån

Neymar utburen på bår – borta resten av VM

Uppdaterad
Publicerad

Allt är inte frid och fröjd i Brasilien, trots kvartsfinalsegern mot Colombia. Storstjärnan Neymar fick en smäll mot ryggen i slutminuterna och missar resten av turneringen.

Neymar fick ta emot fler hårda smällar under kvartsfinalen mot Colombia. Till slut, efter att ha fått Juan Camlio Zunigas knä i ryggen, bars Barcelonas stjärna av planen och ner i Castelãos omklädningsrum.

Enligt förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari kördes sedan anfallaren omgående till sjukhus för undersökningar.

– Först undersöktes han på arenan men sedan beslutades det att han skulle till en privatklinik för ytterligare undersökningar. Han grät av smärta, säger Scolari.

Enligt landslagsläkaren Rodrigo Lasmar har Neymar fått en fraktur på ryggraden.

– Det är inte allvarligt, i den bemärkelsen att han inte behöver opereras, men han måste vila för att kunna återhämta sig, säger han enligt Reuters.

”Inte ens ett gult kort”

Varningen mot mittbacken och lagkaptenen Thiago Silva hade Scolari inte mycket att säga om. Desto mer frågande var han till att knät i Neymars rygg inte resulterade i någonting.

– Inte ens ett gult kort? Ingenting? När Thiago (Silva) sprang framför deras målvakt var det varning, sade Scolari.

– Det är en del saker vi aldrig kommer att förstå, men vi alla visste att Neymar skulle bli jagad.

Flera ändringar

Inför semifinalen mot Tyskland måste Luiz Felipe Scolari träna in en ny partner till mittbacken David Luiz i försvarslinjen eftersom Silva är avstängd. Dessutom måste förbundskaptenen hitta en ersättare till Neymar.

Men det var han inte särskilt orolig över under fredagskvällen.

– Vi hamnar i en svår situation inför mötet med Tyskland, så är det. Men vi har flera bra spelare och om något måste förändras kommer vi att göra det och vi kommer ha en bra match.

Hoppas på revolution

Thiago Silva hoppas på att skadan ska föra laget samman ytterligare.

– Neymar är en väldigt viktig spelare för gruppen, vi lutar oss till stor del mot honom. Men det här skulle kunna innebära en revolution för oss, där vi säger ”låt oss vinna kuppen för Neymar”. Det skulle kunna föra samman laget ännu mer, säger han enligt Reuters.

Semifinalen mot Tyskland spelas på tisdag i Belo Horizonte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.