Marco Reus fick riktigt ont i går. Foto: TT Nyhetsbyrån

Reus ledband avslitet – missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Marco Reus skulle ha varit en av Tysklands nyckelspelare i VM.

Men så blir det inte.

Han skadades i går – och missar nu VM.

Tysklands store mittfältsstjärna Marco Reus tvingades kliva av i den första halvleken i deras genrep mot Armenien i går. Reus hade stora smärtor efter att ha vridit foten i marken.             

Nu meddelar det tyska fotbollsförbundet att reus missar VM. Det skriver de på sin hemsida.  Anledningen är att han slet av delar av sitt ledband ovanför vänster fotled. Han kommer att behandlas i Dortmund och förväntas vara tillbaka i träning om sex-sju veckor.

Fotbolls-VM: Tyskland

– För honom och för oss är det extremt tråkigt. Marco var i suverän form och har imponerat stort på träningslägret och i de två matcherna mot Kamerun och Armenien, säger förbundskaptenen Joachim Löw.

– Han var tänkt att ha en nyckelroll i Brasilien.

”Mycket kvalitet”

Istället för Reus tar nu Löw in Sampdorias försvarare Shkodran Mustafi.

– För oss handlade det inte om att ersätta Marco Reus rakt av. Vi har mycket kvalitet på den positionen med Lukas Podolski, André Schürrle, Mario Götze, Thomas Müller, Mesut Özil, Julian Draxler och Toni Kroos. Så vi har många alternativ, säger Löw.

– Därför beslutade vi oss för att ta in ett alternativ till för försvaret. Shkodran imponerade på oss på träningslägret, är frisk och vi har förtroende för honom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Tyskland

Mer i ämnet