Jacob Wester: ”Blir alltid lite hyckleri”

Uppdaterad
Publicerad

Klimatförändringarna är ett ständigt hett ämne. För extremskidåkaren Jacob Wester är utvecklingen kanske tydligare än för de flesta.

– Otroligt oroväckande. Vi ser ju det ”first hand” här i Chamonix. Glaciärerna smälter i en takt som nästan är overklig, säger Jacob Wester när SVT Sport träffar honom i den franska alporten.

Sedan fem år tillbaka tillbringar Jacob Wester sina vintrar i Chamonix. Han lämnade slopestyletouren 2013 för att i stället syssla med friåkning.

– Jag har valt det för att slippa resa så mycket. Av personliga skäl. Men det är klart att jag inte gillar att ha 30 flights per år som jag hade på slopestyletouren, säger Wester.

Han är medveten om att hans passion ändå ”inte är det mest klimatvänliga”.

– Det blir alltid lite hyckleri att försöka ta ställning för klimatet och samtidigt åka helikopterskidåkning någonstans, säger han.

Se hela reportaget nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.