Jennie-Lee Burmansson femma i X-games-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Jennie-Lee Burmansson slutade femma i slopestyle-finalen i X-games Norge.

Efteråt hyllades hon stort av förbundskaptenen Niklas Eriksson.

– Hennes prestation var suverän, sade han.

17-åringen, som missade hela förra säsongen med en knäskada, var nöjd med sin insats i norska Hafjell.

– Jag satte ner första åket nice, sen försökte jag förbättra mitt första åk under tävlingen. Jag fick ner lite nygamla trick som jag inte gjort innan tävlingen så jag är väldigt nöjd, sade freestyle-åkaren i ett pressmeddelande.

”Körde verkligen så bra”

Minst lika nöjd lät förbundskapten Niklas Eriksson.

– Jennie-Lee körde verkligen så bra! Hennes prestation var suverän, hon gjorde det åket vi planerade och hon gjorde det med bravur! Nu kan man lugnt säga att hon är tillbaka i samma nivå som hon var i innan skadan. Jag är så himla glad för hennes skull, hon har kul på skidorna och det syns verkligen både på hennes åkning och attityd, sade han.

SE MER: Tjäders makalösa åk i X-games: ”Det här är sinnesjukt”

Thorgren fyra

Senare under dagen var snowboard-åkaren Sven Thorgren nära att ta en medalj i slopestylefinalen då han slutade fyra. Vann gjorde Max Parrot före Mark McMorris och Ståle Sandbech.  Fyra slutade också Jesper Tjäder i skidornas slopestylefinal.

– Det känns helt okej, det var jäkligt kul att åka idag och jag kände verkligen att jag hade en bra plan och satte allt som jag ville göra förutom att jag gick lite för stort i sista försöket på min frontside trippel. Jag skulle kanske ha gått lite mer offensivt redan från början, men jag hade lite för dålig fart i andra åket så då gjorde jag en dubbel istället, säger Sven Thorgren till skidförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.