Det blev ingen världscupdebut för Jennie-Lee Burmansson. Hon kände sig inte bekväm med banan och stod över tävlingen. Foto: Bildbyrån

Jennie-Lee Burmansson hoppade av premiären

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan kvalet i världscuppremiären i slopestyle i Stubai, Österrike, hoppade det svenska stjärnskottet Jennie-Lee Burmansson av tävlingen.

– Det är ingen skada eller så utan hon kände sig inte bekväm med banan och valde att inte åka. Jag tycker att det var ett klokt beslut, säger sportchefen för Snowboard och Freestyle, Stefan Karlsson, till SVT Sport och understryker att åkarna bara hade en träningsdag innan förmiddagens kval.

– Hon kände inte att hon kunde vara på sin nivå, att hon inte var i fas, säger Karlsson om avhoppet.

Corona och idrott

”Det blev lite snopet”

Jennie-Lee Burmansson gjorde en sensationell debutsäsong i världscupen för tre år sedan. Men först nu får hon egentligen chansen att följa upp succén.

– Det blev lite snopet. Först knäskadan, sedan pandemin, sade 18-åringen inför helgens världscuppremiär till TT.

Även Henrik Harlaut missade premiären. Här var det fråga om en skada.

– Han kraschade på träning för några dagar sen. Inget brutet men en blödning mellan revbenen som gör ont och begränsar honom. Har blivit bättre dag för dag så han ville känna på det in i det sista innan han bestämde sig, säger Karlsson.

Två svenskar vidare

Det blev ändå två svenska herråkare vidare till final, Oliwer Magnusson blev tvåa och Oscar Wester trea i samma kvalheat, totalt topp fyra av de 16 som tog sig till lördagens final i Stubai.

– Jättekul mentalt att både Oliwer och Oscar får sätta ner varsitt bra åk. De hade båda en lite tuffare fjolårssäsong. Viktigt med en bra start, säger förbundskapten Niklas Eriksson till SVT Sport.

ARKIV: Här glänser freestyleåkaren i parkour i lägenheten (24 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet