Oliwer Magnusson trea i världscuptotalen: ”Visste inte ens att det fanns”

Uppdaterad
Publicerad

Oliwer Magnusson lyckades inte riktigt följa upp fredagens kvalsuccé.

Efter ett misslyckat andraåk fick svensken nöja sig med en fjärdeplats i världscupavslutningen i slopestyle.

Det räcker dock till en tredjeplats i totalen. Som Magnusson inte visste fanns.

– Men det är riktigt kul, första totala pallplatsen på världscupen, säger Oliwer Magnusson.

Oliwer Magnusson var allra bäst i fredagens kval när han satte ett näst intill perfekt åk och belönades med 92,5 poäng av domarna i världscupavslutningen i Silvaplana, Schweiz.

Finalen blev framskjuten flera gånger på grund av dåligt väder och efter 14 åkare fick finalen tillfälligt avbrytas på grund av dimma. Men när den väl upptogs slog Magnusson till med ett riktigt bra första åk och han fick 91,25 poäng.

Men med bara 42,75 i andra fick han nöja sig med en fjärdeplats idag.

– Det var en av de sämsta träningarna jag har haft. Vi kom upp och under två och en halv timme var det träning till och från. Jag gjorde inga tricks på träningen och sen, utan att veta farten eller någonting, så var det bara att köra, säger Oliwer Magnusson på förbundets hemsida.

”Riktigt kul”

Det var i stället den i dag överlägsna amerikanen Colby Stevenson som tog hem segern. Med 94,25 i första åket och hela 96,75 i andra tog han en klar seger. Norrmannen Ferdinand Dahl blev tvåa och Alexander Hall, USA tog tredjeplatsen.

Men fjärdeplatsen tog i alla fall Magnusson till en tredjeplats i världscuptotalen där både slopestyle, big air och halfpipe räknas in.

– Jag visste inte ens att det fanns en total där det var kombinerat alla grenar. Men det är riktigt kul, första totala pallplatsen på världscupen, säger Oliwer Magnusson.

Magnusson tog VM-guld i big air i mitten av mars.

KLIPP: Oliwer Magnusson kvalbäst – se åket här (26 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.