Snabbare och starkare – Henrik Harlaut 2.0

Uppdaterad
Publicerad

29-årige Henrik Harlaut är en legendar inom freeskiåkningen i världen. Efter 20 års tävlande är han mer laddad och sugen än någonsin. Starkare och snabbare, är fokus nu inställt på mästerskapsmedaljer.

– Jag är sjukt peppad och ser fram emot den här säsongen något oerhört, säger Henrik Harlaut till SVT Sport.

Henrik Harlaut blev historisk när han tog hem sin sjunde guldmedalj i X-games i januari.

Han är den freeskiingåkare med flest medaljer någonsin i X-games, 12 stycken. Trots all framgång är han långt ifrån klar med sin karriär.

– Jag har ett VM-silver sen tidigare så ett guld vore kul. Nästa OS kommer både big air och slopestyle vara på programmet då har jag ju två chanser.

Älskar skidåkning

Det är den genuina passionen och kärleken till skidåkning som driver Henrik Harlaut. Det finns inget som slår den känslan.

Att tävla blir en extra krydda som många gånger har motiverat honom till stordåd.

– Att åka skidor är absolut det roligaste jag vet. Jag älskar att få lite extra press, som det är på tävling, och sätta dit det när det verkligen gäller.

Osäker säsong

När det gäller tävlingssäsongen är det mycket som är osäkert och det kommer nog att vara så under en lång tid framöver. Det är klart att tre världscuptävlingar ställs in och det kommer säkert att bli fler förändringar framöver. Henrik Harlaut är laddad, i bra form och längtar till han får chans att tävla igen.

– Jag är så sjukt peppad. Jag ser fram emot den här säsongen väldigt, väldigt mycket. Det känns som att det är något bra på gång nu.

Se hela reportaget med Henrik Harlaut:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.