• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Bildbyrån

Damchefen: ”Hansdotter är starkare än någonsin”

Med 137 dagar kvar till OS i Pyeongchang laddar det alpina landslaget i Saas-Fee, Schweiz. Förhoppningen är en blågul medaljuppryckning – och det stora svenska hoppet stavas Frida Hansdotter. – Frida är starkare än någonsin, och ett stort medaljhopp, säger damchefen Lars Melin till SVT Sport.

Brons i lagtävlingen och Frida Hansdotters slalombrons. Så sammanfattas den svenska medaljskörden under VM 2017.

Men inför den kommande säsongen – framför allt OS i Sydkorea – är damchef Lars Melin optimistisk. Förhoppningen är att OS kommer bli en svensk medaljuppryckning jämfört med förra vinterns VM.

– Det ser bra ut inför både världscupen och OS. Sedan tycker jag ändå att vi gjorde ett hyfsat VM, i slalom hade vi bland annat fyra åkare bland de 16 främsta, säger Lars Melin till SVT Sport.

Framförallt är Melin imponerad av Frida Hansdotter.

– Hon är fullt motiverad till den här säsongen, och är starkare än någonsin, det har vi bevis för i våra konditionstester. Hon kommer att bli att räkna med i OS, säger Lars Melin till SVT Sport.

För alpinåkarna inleds OS med fartgrenarna, herrarnas störtlopp är först ut den 11 februari. Den 14 februari är det dags för Hansdotters paradgren: Slalom.

Vilken målsättning har ni i OS?

– Det kommer vi att presentera i samband med en presskonferens den 30 oktober, säger Lars Melin.

Det finns många som är oroliga för säkerheten vid OS i Pyeongchang, med närheten till Nordkorea och de politiska spänningarna i området. Men Lars Melin fruktar inte att åka dit.

– Jag har pratat med UD och andra personer om säkerhetsläget. Vi är inte jätteoroliga, och det känns i dagsläget som att det ska väldigt mycket till om något ska hända, säger Lars Melin till SVT Sport.

Världscupen drar igång i Sölden i Österrike den 22-23 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer