• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Se friidrottslandslaget i Nordenkampen

Publicerad

I dag möter det svenska friidrottslandslaget Norge, Finland och Danmark/Island i Nordenkampen. Tuffa fajter är att vänta mot framför allt Norge, som ställer upp med två regerande Europamästare.

Det är Norges stoltheter från sommarens friidrotts-EM i Berlin, Jakob Ingebrigtsen och Karsten Warholm, som är de största stjärnorna i Nordenkampen.

Sverige mönstrar en trupp bestående av både yngre debutanter och aktiva med erfarenhet från stora mästerskap. De allra största namnen, som Armand Duplantis och Andreas Kramer, saknas. Däremot finns längdhopparen Thobias Nilsson Montler, stavhopparen Melker Svärd Jacobsson, höjdhopparen Kinsey och kulstötaren Fanny Roos, som alla ligger högt på Europarankningen, med i truppen.

– Det är en spännande trupp. Många har nu chansen att stärka sina kort inför inomhus-EM och klara kvalgränserna, säger Karin Torneklint till friidrottsförbundets hemsida.

Se tävlingen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer