Foto: Bildbyrån

Jeng hyllar Duplantis: ”Det här är bara början”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis vann ett silver och förlorade ett guld. I stavhoppsfinalen varvades glädje med besvikelse. Trots att han kom tillbaka och återtog ledningen vid flera tillfällen så blev säsongens dominant, Sam Kendricks, för svår.

– Armand gör en enastående tävling och han hoppar på toppen av sin förmåga. Det här är bara början, säger SVT:s expert, Alhaji Jeng.

När Duplantis klarade 5,97 såg det ut att bära till guld. Men Kendricks klarade även han i sista hoppet och tvingade upp ribban på 6,02, en höjd han bara klarat vid ett tillfälle i karriären.

– Sam Kendricks har varit oerhört svår i år. Armand är 19 år gammal och som han hanterar den här tävlingen. Trots att han ligger under så kommer han tillbaka gång på gång, säger Jeng.

Friidrotts-VM

– Han har vuxit den här säsongen. Han har höjt sin standard rejält och visar återigen att han är bland de bästa när det gäller. En mycket hedrande silvermedalj. Det är makalöst, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist.

Se Duplantis silverhopp här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet