Foto: Bildbyrån

Nytt personligt rekord för Andreas Kramer

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer fortsätter att imponera i säsongsinledningen. I kväll slog han till med personligt rekord med tiden 1,46.52 på 800 meter i tyska Karlsruhe

Andreas Kramer fortsätter visa fin form. I säsongsdebuten i Norge förra veckan satte han nytt personligt rekord på 400 meter. Och i dag i inomhstävlingen i tyska Karlsruhe i slog Kramer till igen.

Kramer inledde bra de första 600 meterna, men stumnade och var nära att tappa segern. Kramer lyckades hålla undan och vann till slut med blott 17 hundradelar före amerikanen Erik Sowinski.

Nytt personligt rekord

Kramer vann på tiden 1,46.52, vilket innebär nytt personligt rekord, en putsning med tre tiondelar från sitt förra. Tiden för honom också upp som ny tvåa på listan över bästa svenska tiderna någonsin, efter Martin Enholms svenska rekord på 1.45,91.

Även Thobias Nilsson Montler slog till med nytt personligt rekord i längdhopp. Montler Nilsson hoppade 8.08, vilket gör att han är ny världstvåa i år. Dessutom besegrade han världsettan Juan Miguel Echevarría från Kuba som hade ett sämre andrahopp.

I samma tävling slog samtidigt Angelica Bengtsson till med nytt årsbästa i stav, 4.63, vilket räckte till en sjundeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.