Gustaf Hultgren blir Angelica Bengtssons nya tränare. Foto: Bildbyrån

Angelica Bengtsson får rivalens tränare

Uppdaterad
Publicerad

Efter säsongsbästat 4,66 avslöjade Angelica Bengtsson vem som blir hennes tränare inför OS. Hon får hjälp av rivalen Michaela Meijers tränare, Gustaf Hultgren.

– Även Yannick Tregaro kanske kommer att vara med på ett hörn, säger Bengtsson till SVT Sport.

Det har gått fort för Bengtsson som under kvällen coachades av ryskan Svetlana Romanova. Till söndagens Grand Prix-tävling på Sollentunavallen kommer Gustaf Hultgren att dyka upp.

KLIPP: Bengtsson klarade 4,66 efter tränaravhoppet

– Då ska vi lägga upp planen inför OS. Det känns som ett roligt äventyr just nu. Det känns bra att koncentrera sig på något roligt och inte bara på att vara nervös, säger Bengtsson.

Under dagens tävling jobbade Romanova på två specifika tekniska detaljer.

– Ibland satt de och ibland klarade jag det inte. Jag är mest nöjd med att ha tagit åt mig informationen på ett självständigt sätt och inte bara gjorde som hon sa. Det finns en del som jag får åka hem och jobba på, funderar Bengtsson.

Det var i förra veckan som Bengtsson bröt med sin tränare Peter Widén, något som blev offentligt i tisdags. De senaste åren har Bengtsson och Meijer haft en rivalitet kring att vara Sveriges bästa stavhoppare. Bengtssons personrekord lyder på 4,80 från 2019 medan Meijer klarade 4,83 förra året vilket är svenskt rekord. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.