Äntligen smärtfri och redo för tävling

Nästa helg står Sanna Kallur på startlinjen i tävlingssammanhang för första gången på ett år. Sanna Kallur ser fram emot att tävla utan smärta.

– Det var länge sedan det kändes så här bra, säger Sanna Kallur till SVT Dalarna.

Hon kommer nyligen hem från ett tre veckor långt träningsläger i Sydafrika. Annars har hon tränat de senaste månaderna hemma i Falun. Målet är fortfarande OS 2016. Hon gör comeback i Falun på distansen 60 meter slätt. 

– Jag tycker inte tävlingen i sig är viktig, men det är bra sprintträning, jag ser mycket fram emot det här, säger Sanna Kallur.

Tävlade senast för ett år sedan

Senast hon tävlade i häcklöpning var i Karlsruhe i januari för nästan exakt ett år sedan. Sedan dess har hon deltagit vid två tävlingar där hon sprungit slätt.  

– Det blev något konstigt i somras när jag slog i en häck, smärtsystemet slog bakut och skickade smärtsignaler utan att något egentligen var trasigt, säger Sanna Kallur.

– När jag äntligen fick reda på att det var smärtsystemet som strulade provade vi med olika metoder för att komma runt det, säger hon.

Helt smärtfri

Efter behandling med Alvedon och och antiinflammatorisk medicin är hon nu helt smärtfri. Och sugen på att tävla.

– Jag tänker på tävling hela tiden, säger Sanna Kallur.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.