Foto: Bildbyrån

Aregawi inte uttagen till inomhus-VM

Uppdaterad
Publicerad

Abeba Aregawi kommer inte att bli uttagen till inomhus-VM i Portland. Men beslutet beror inte på Skatteverkets utredning kring 25-åringen. ”Min uppgift är att jobba med det idrottsliga och det tänker jag fortsätta med”, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Aregawi har haft skadeproblem vilket också är orsaken till att hon inte kommer att representera Sverige vid inomhus-VM i Portland den 18-20 mars.

– Abeba har inte tävlat och inte varit hel och sprungit än, så hon kommer inte att tas ut till inomhus-VM. Det har ingenting med uppgifterna från Skatteverket att göra. Det här bestämde vi för flera dagar sen, säger förbundskapten Karin Torneklint i TV4.

Expressen har tidigare skrivit att den svenska friidrottsstjärnan ska ha lämnat felaktig information till Migrationsverket när hon ansökte om svenskt medborgarskap. Aregawi ska dessutom ha uppgivit till Skatteverket att hon aldrig bott i Sverige, tvärtemot vad hon och hennes man samt klubben Hammarby tidigare sagt offentligt.

Men detta är inget som har påverkat beslutet.

– Min uppgift är att jobba med det idrottsliga och det tänker jag fortsätta med, säger Torneklint till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.