Karin Torneklint och friidrottsförbundet är i diskussioner med SOK om Aregawis eventuella OS-medverkan. Foto: Bildbyrån

Oenighet om Aregawi: ”Inget håll det lutar åt”

Uppdaterad
Publicerad

Diskussionerna mellan friidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté är inledda kring huruvida Abeba Aregawi ska vara en del i Sveriges OS-trupp. I kväll hölls ett första möte. ”Jag har inget håll det lutar åt alls”, säger förbundskapten Karin Torneklint.

SOK:s verksamhets Peter Reinebo tycker det är en felaktig beskrivning att kalla Aregawi friad, medan förbundskapten Karin Torneklint påpekar att hon är friad och välkommen.

Hur som helst kan Aregawi tävla för Sverige i OS. Frågan är: Vill Sverige att Aregawi tävlar i OS?

– Vi har haft ett första möte där vi diskuterat olika alternativ och hur man kan se på det hela, men vi har liksom inte landat i något beslut än, utan vi kommer fortsätta diskussionerna både intern och med SOK, säger Torneklint.

Vad sades under mötet?

– Det är inget jag kommer gå in på, utan vi har diskuterat alla varianter och möjligheter, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Jag känner att det är otroligt svåra frågor att hantera och veta hur man ska tänka och tycka. Jag har inget håll det lutar åt alls.

Förbundet känner också att de behöver ha kontakt med Aregawi, vilket de har via hennes klubb Hammarby.

När kommer ett beskedet?

– Tidigast i morgon kväll – senast på lördag, säger Torneklint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer