Armand Duplantis: ”Bra försök, men inte perfekta”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis var ytterst nära sätta världsrekord i Clermont-Ferrand. Nu väntar en träningsperiod innan utomhussäongen startar för den svenska stjärnan.

– Det är utomhus det gäller att vara som bäst, och det ska jag försöka vara, säger han till SVT Sport.

Armand Duplantis gjorde tre bra försök i Clermont-Ferrand på världsrekordhöjden 6,19. Trots att det inte blev något nytt rekord var han ändå nöjd då SVT Sport träffade honom.

– Det var bra försök och det känns som jag har höjden i mig. Det var bra försök, men inte perfekta. Det var små detaljer som fattades. Men jag är nöjd och det har varit ett bra sätt att starta en säsong på med att sätta två världsrekord, säger Armand Duplantis till SVT Sport efter tävlingen.

Klipp: Duplantis nära världsrekord

Galen publik

Tävlingen i Frankrike var en ren stavhoppsgala där hemmasonen Renaud Lavillenie hade bjudit in de bästa i världen.

– Det var fantastiskt för det är så familjärt här och publiken var verkligen galna. Det gav så mycket energi och det här är en av de roligaste tävlingarna under säsongen

Efter två världsrekord inomhus väntar nu en träningsperiod för Armand Duplantis.

– Det är utomhus det gäller att vara som bäst, och det ska jag försöka vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.