Foto: Bildbyrån

Nytt drömhopp av Duplantis – bästa sedan EM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Armand Duplantis satte nytt världsårsbästa med ett hopp på sex meter på en tävling i Fayetteville, Arkansas, USA.

Efter 6,05-hoppet som gav EM-guldet i Berlin förra sommaren är detta 19-åringens näst bästa tävlingsresultat i karriären.

Sexmetershoppet är inte bara årsbästa för svensken utan även nytt banrekord liksom collegerekord.

21 hoppare deltog i tävlingen som blev en utdragen historia – tre timmar och tjugo minuter, skriver friidrott.se. Duplantis fick vänta i över två timmar innan han äntrade tävlingen med ribban på 5,45 meter.

Han stod över 5,55 och klarade 5,63 i första försöket. Duplantis siste konkurrent försvann på 5,71 meter och i 19-åringens tredje hopp för dagen, 5,81, satte han nytt tävlings- och banrekord.

Efter det höjdes ribban till sex meter, vilket Duplantis klarade i tredje försöket. Här kan du se hoppet (twitterlänk).

Armand var inte den enda i Duplantisfamiljen som hade en bra dag på jobbet. Storebrorsan Antoine Duplantis, som spelar baseball för collegelaget LSU Tigers, tog sitt lag till seger med en home run och lokala medier hyllar och förundras på sociala medier över brödernas framgångar under samma kväll.

ARKIV

I augusti i fjol hoppade Armand Duplantis under EM i Berlin som förste svensk över sex meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.