Meraf Bahta. Foto: Bildbyrån

Meraf Bahta nobbar Europalaget

Uppdaterad
Publicerad

Meraf Bahta var som ensam uttagen till Europalaget i kommande lagtävlingen Great Edinburgh XCountry i Skottland, en distanslöpartävling i terräng där Europa, Storbritannien och USA tävlar mot varandra i lag. Men svenska distanslöparen kommer inte till start.

– Meraf springer inte i Skottland, säger tränaren till SVT Sport.

Bahta, som tog sig till final på 1 500 meter i sommarens friidrotts-VM i London, skulle ha tävlat för i Europa i terrängtävlingen i Skottland men väljer att fokusera på träning i Sydafrika före tävlingen i Skottland den 13 januari.

– Meraf springer inte i Skottland. Vi är på läger i Sydafrika och det tar tid och energi att åka dit och tillbaka igen, säger tränaren Ulf Friberg till SVT Sport.

Nästa säsong kommer Bahta att satsa mycket på längre distanser. Hon har sedan tidigare det svenska rekord både på 3 000, 5 000 och 10 000 meter.

Även Isabelle Brauer erbjöds att delta i Skottland, efter sin fina insats i terräng-EM, men har tackat nej på grund av studier i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.