Khaddi Sagnia och förbundsläkaren, Sverker Nilsson. Foto: Bildbyrån

Bakslag för Khaddi Sagnia inför OS

Uppdaterad
Publicerad

Längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia tvingas till en paus i sin uppladdning inför OS.

Detta efter att ha genomgått en enklare operation.

– Hon har opererat bort en minimal liten flärp utav menisken som suttit i vägen för hennes maxrörlighet i knät, säger förbundsläkaren Sverker Nilsson till SVT Sport.

Det är 67 dagar kvar till sommar-OS i Tokyo.

Då har svenskhoppet Khaddi Sagnia tvingats ta en kortare paus i sin träning. Svenska friidrottsförbundet skriver i ett pressmeddelande att det rör sig om en enklare operation i ena knät. Sverker Nilsson utvecklar för SVT Sport:

– Hon har opererat bort en minimal liten flärp utav minisken som suttit i vägen för hennes maxrörlighet i knät. Nu är det borta och allt annat i knät såg jättefint ut. Det var en minimal meniskstrimma som nu är bortplockad. Det är bara senaste dagarna hon haft problemen, så nu har det plockats bort så att hon kan vara i normalt skick inför OS.

Finns det några risker med ett sådant ingrepp?

– Nej, det finns inga risker med detta. Utan det är ett väldigt enkelt ingrepp som är gjort utav en expert så det är helt lugnt.

”Senast om fyra veckor”

Nu väntar ett par veckors rehabilitering för Sagnia innan hon kan vara tillbaka i full träning igen, meddelar Nilsson.

– Hon får köra rehab under två veckor och får efter det öka belastningen successivt. Senast om fyra veckor är hon fullt tävlingsklar igen.

Sagnia själv säger att hon ser fram emot en fin säsong.

– Just nu återhämtar jag mig, men är positiv och ser fram emot en fin säsong med OS som det stora målet, säger hon i pressmeddelandet.

MER FRIIDROTT: Spänstfenomenet ny världsetta (15 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.