Berglund tillbaka efter knäskadan

Uppdaterad
Publicerad

Kalle Berglund tog EM-silver på 1 500 meter inomhus i mars, men fick betala ett bittert pris med en efterhängsen knäskada. Nu är han tillbaka, årsdebuten utomhus sker i Sollentuna i morgon.

– När man springer i de skarpa kurvorna inomhus så sliter det på rygg och höfter och allting, men det vet man alltid om, säger Kalle Berglund.

Kan man säga att du fick betala ett pris för EM-silvret?

Friidrotts-VM

– Ja, det kan man väl säga.

Var det värt det?

– Nja, jag vet inte, men jag vill inte ha det ogjort, inomhussäsongen var fantastisk.

SVT Sport träffade Kalle Berglund i samband med ett lätt träningspass på Sundbybergs IP, dagen före säsongsdebuten i Sollentunas GP. EM-succén i Belgrad i mars är numera vacker historia, men den ger självförtroende, så trots tio vårveckor med en överbelastning i höger knä tror Kalle Berglund att han kommer att ta sig till VM.

Kvalgränsen är 3.36, under det svenska rekordet.

– Jag tror inte det kommer att krävas 3.36, gör man under 3.37 så får man nog ett wild card, säger Kalle Berglund om VM-kvalet.

Han har tidigare sprungit som bäst på 3.41 utomhus, men strax över 3.37 under den silverkantade inomhussäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet