Kasper Kadestål. Foto: Bildbyrån.

Inga medaljer för Sverige i dagens U23-EM

Uppdaterad
Publicerad

Efter Henrik Larssons besked att dra sig ur från dagens tävlingar var det upp till resten av den svenska truppen att bekänna färg – och svenskarna hade det tufft idag på Gunder Hägg-stadion i Gävle.

Henrik Larsson, i går vinnare på 100 meter, valde att vila inför dagens 200-meterslopp. 19-åringen hade en bra medaljchans även på den längre distansen, men valde att stå över. Då fanns det läge för någon annan i den svenska truppen att stjäla strålkastarljuset.

Klev fram istället för Larsson

Istället för Larsson klev en annan 200-meterslöpare fram, Kasper Kadestål. 20-åringen imponerade i kvalet och hade sjätte bästa tid, 21,24, inför finalen. Väl där sprang Kadestål på samma tid som i loppet innan och kom in på sjunde plats. Shemar Boldizsar från Storbritannien vann på 20.89.

Tre svenskor i höjdfinal

I damernas final i höjdhopp fanns tre svenskor. Bianca Salming, med ett personbästa på 1.92 från förra året, var en av dem och många hade kanske vågat hoppas på en medalj. Men Salming fick det inte att stämma och stannade på 1.80. Ukrainskan Yuliya Levchenko vann på fina 1.97. Bästa svenska i höjdhoppet blev Maja Nilsson som kom sjua på 1.85.

5000 meter avslutade dagen

Även i 5000 meter hade Sverige tre representanter. Och det var nog Ullevi FK-löparen Suldan Hassan som de flesta ställda sina förhoppningar till. Hans säsongsbästa 13.31,35 var tredje bäst av de tävlande för kvällen. Hassan kom till slut in på en femteplats, tre sekunder efter vinnaren, fransmannen Jimmy Gressier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.