Foto: Bildbyrån.

Bolt bekräftar: Springer stafettkvalet

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt är med från start i Jamaicas jakt på sitt sjunde raka internationella guld på herrarnas korta stafett, 4x100 meter, vid VM i London.

Friidrottslegendaren bekräftar att han finns med redan i kvalet och inte bara i en förväntad final.

I lördagens final på 100 meter blev det en bronsmedalj för Bolt, nu vill han avsluta karriären med ett sista guld i stafetten.

– Jag är alltid exalterad över att springa stafett, det syns att grabbarna är förbereda och redo att köra, säger den snart 31-årige sprintern till Reuters.

Friidrotts-VM

Bolt har varit med och sprungit hem guld vid fyra raka världsmästerskap och tre raka OS. Men tidigare i år fråntogs Jamaica medaljen från OS i Peking 2008 då Nesta Carter testats positivt för dopning.

Brukar inte delta i kvalet

Tidigare mästerskap så har Usain Bolt kommit in i laget först till finalen men i årets VM, där Bolt inte springer 200 meter, finns han alltså med redan i lördagens kval innan finalen som sker samma kväll.

Vid OS i London 2012 satte Jamaica – med Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake och Bolt – världsrekord med tiden 36,84. Det är ännu oklart vilka Bolt, på en förmodad sistasträcka, får med sig den här gången.

Bolt, som tagit elva VM-guld och åtta OS-guld, avslutar karriären efter årets VM, och kan alltså avrunda med att ta sin 20:e internationella guldmedalj. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet