”Bolt, det hemska slutet”

3 objekt

Usain Bolts dramatiska avsked från världsscenen har skapat rubriker dagen efter.

Franska L'Equipe har en närmast minimalistisk ansats när de nöjer sig med att skriva: ”Bolt, det hemska slutet”.

Den franska skribenten väcker på nytt frågan om Bolt inte borde ha slutat efter sitt hattrick på OS i fjol. Men menar sen att debatten är ytlig, eftersom en negativ reaktion på bronsloppet för en vecka sedan var oundviklig.

”TRAGISK VÄNTAN... Athleterna skyller Bolts skada på förseningen”, på hemmaplan får Usain Bolt sympatier. Jamaicanska The Gleaner tar föga förvånande sitt lags sida och pekar på kalla förhållanden och allt för lång väntan. I ärlighetens namn var de inte ensamma om det. Även Justin Gatlin var upprörd efter loppet och citeras i tidningen.

Italienska Gazzetta dello Sport konstaterar i sin rubrik att ”Bolt får ingen grand final”, och inleder sin huvudartikel poetiskt.

”Det sorgligaste av avsked. Den mest dramatiska upplösningen. I sin karriärs sista lopp låg rampljuset som vanligt på Usain Bolt. Men inte för att han tog den 20:e guldmedaljen som han hoppades på ... Nedslagen, förstörd.”, skriver Gazettan.

”Inte så jag ville avsluta”

Själv har Usain Bolt bara uttalat sig via sina sociala medier. ”Tack mina polare, oändligt med kärlek till mina fans”, skriver han på instagram.

Thank You my peeps. Infinite love for my fans 🙌🏽🙌🏽

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on

På snapchat skickade Usain Bolt under kvällen ett meddelande till sina följare från massagebänken.

– Det var inte så jag ville avsluta mitt mästerskap. Men jag gjorde mitt bästa. Jag vill tacka alla för allt stöd. Jag kommer till arenan i morgon för att ta farväl, säger han.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.