Meraf Bahta. Foto: TT.

Bra debut av Bahta i halvmaraton

Publicerad

Meraf Bahta gjorde debut på halvmaraton på den snabblöpta banan i Lissabon. Hennes tid 1.12.08 för sjätteplatsen är drygt två minuter över Sarah van der Wielens svenska rekord.

För en dryg månad sedan förbättrade Bahta det egna svenska rekordet på 10 km landsväg. Bahta har alla svenska rekord på sträckor mellan 2000 och 10000 meter.

Samtidigt är Bahta inne i en pågående process med dopningkomissionen på grund av förseelser i sin vistelserapportering. Dopningsnämnden friade henne, men sedan har den domen överklagats av dopningskommissionen.

Vivian Cheruiyt vann på 1.06.34, drygt 20 sekunder över världsrekordet.
 

– Loppet var bra. Jag ville slå mitt rekord och jag är glad över att ha uppnått det. Jag var väl förberedd och är mycket nöjd med resultatet, och vill komma tillbaka till Lissabon. Jag hoppas att vara här nästa år igen, säger kenyanskan till Diario de Noticias.

Det blev etiopisk seger på herrsidan. Mosinet Geremew vann på 59.37.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer