Caster Semenya tog tidigare mediciner för att få tävla.

Caster Semenya byter sport – klar för fotbollslag

Uppdaterad
Publicerad
Caster Semenya gör en ny satsning.
Men inte inom friidrotten.
Hon är klar för fotbollslaget JVW Football Club.
– Jag är tacksam för den här möjligheten, säger hon.

Den tidigare världsmästaren på 800 och 1500 meter, Caster Semenya, missar VM i Doha senare denna månad på grund av internationella friidrottsförbundets nya regel, som begränsar testosteronnivånerna hos kvinnliga friidrottare.

Nu är det klart att hon börjar med en ny sport. Hon har nämligen presenterats som ny spelare för JVW Football Club i Sydafrika.

– Jag är tacksam för denna möjlighet och jag uppskattar kärleken och stödet som jag redan får från laget. Jag ser fram emot denna nya resa, och förhoppningsvis kan jag bidra så mycket som möjligt till klubben, säger hon på klubbens hemsida.

Stängt transferfönster

JVW ligger tvåa sin serie, och siktar på att kvalificera sig till den nationella toppserien som startar nästa år. Semenya kommer inte kunna spela förrän nästa säsong, då transferfönstret har stängt.

Hur Semenya ser på sin framtida friidrottskarriär framgår inte av nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer