Will Claye slog till med ett superhopp vid de amerikanska VM-uttagningarna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Claye bjöd på superhopp – klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske trestegshopparen Will Claye verkar ha prickat formen inför VM senare i sommar. Vid de amerikanska mästerskapen flög 26-åringen hela 17,91 meter – det nionde bästa trestegshoppet genom tiderna.

Tack vare det fina resultatet har 26-årige Claye kvalificerat sig för VM i augusti. Det har också tävlingens tvåa och trea, Chris Benard och Donald Scott, gjort tack vare sina hopp på 17,48 respektive 17,25 meter. 

Den dubble olympiske mästaren Christian Taylor, som har hoppat 18,11 i år, hade redan ett wild card till VM i London och hans deltagande i de amerikanska uttagningarna var därför mer eller mindre symbolisk. Regler säger att idrottare måste ställa upp i det nationella mästerskapet för att kunna bli uttagna i det amerikanska VM-laget. Därför ställde Taylor upp, men misslyckades medvetet med sitt enda försök i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.