Armand Duplantis fick ett internationellt genombrott i samband med världsrekorden i vintras. Foto: TT

Coronakrisen: Duplantis åker till Sverige för att träna

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis har så dåliga träningsmöjligheter under coronapandemin i USA att han kommer att åka till Sverige.

– Universitetet i Louisiana är stängt, säger svensken.

Duplantis tog friidrottsvärlden med storm i vintras och satte två världsrekord. Han var fokuserad på OS i Tokyo till sommaren när coronapandemin lamslog världen. Det har drabbat Duplantis extra hårt.

– Jag har fortfarande inte en riktig plats att hoppa stav på så den delen av träningen är verkligen besvärlig just nu, eftersom universitetet LSU (Louisiana State University) som jag tränar på är helt stängt. Och det är faktiskt det enda stället där jag verkligen kan hoppa i Louisiana, säger Duplantis i en intervju med SNTV.

Corona och idrott

Det går inte att stanna kvar i USA om han ska vara i form tills tävlingarna återstartar i augusti.

Öppet i Sverige

– Jag ska åka till Sverige om ett par veckor eftersom jag vet att anläggningarna där är öppna. Där kommer jag att ha en plats att träna på och kan speciellt arbeta med teknikövningarna, säger Duplantis som håller igång så gott det går.

För ett par veckor sedan deltog han i en stavduell från sin egen lummiga trädgård. Det är allt han hoppat i något som liknar tävling sedan den magiska innesäsongen.

– Jag har ett program som jag gör just nu, men det är bara lite tufft när man inte kan göra den tekniska sidan av upplägget.

ARKIV: Duplantis ville hoppa vidare (3 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet