Daniel Ståhl misslyckades i Åbo Foto: TT Nyhetsbyrån

Daniel Ståhl floppade i Åbo

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl laddade för en ö men fick vända hem tomhänt. Den svenska världsstjärnan hade tre misslyckade försök och fick inget resultat med sig från Paavo Nurmi Games i Åbo.

– Solen går upp i morgon också, säger Ståhl till Yle.

Om den svenska världsstjärnan kastade längre än 70,98 meter i Paavo Nurmi Games i Åbo i kväll hade han vunnit  en ö i skärgården utanför Åbo i Finland.

Men Ståhl var aldrig nära att lyckas med att bli ö-ägare. Han missade alla sina tre första försök och gick resultatlös från tävlingen.

– Det kändes bra på uppvärmningskasten. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Solen går upp i morgon också. Jag tycker inte det här gör så mycket, säger Ståhl.

Jamaicanen Fedrick Dacres vann tävlingen på 66,74. Tävlingens andre svensk, Simon Pettersson, slutade näst sist på 58,20.

I damernas kultävling slutade Fanny Roos på en femteplats efter att ha stött 18,29 som längst, 59 centimeter från sitt nysatta svenska rekord.

Henrik Larsson sprang in på 10,35 i finalen på 100 meter. Vann gjorde amerikanen Mike Rodgers på 10,00, hundradelen före Justin Gatlin.

REPORTAGE: Se när SVT:s Pelle Nyström träffade Daniel Ståhl tidigare i sommar:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.