Ståhl med nytt världsårsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Diskuskungen Daniel Ståhl gör sig redo för OS.

Och han visar kanonform.

Svensken har kastat 71,40 meter i dagens tävling Bottnarydskastet.

– Tanken var att jag och min tränare skulle ha den här tävlingen som ett sista träningspass inför OS. Så det var rytmiskt, fina kast och bra tryck i klippet i dag i alla tre första omgångarna, säger han till SVT Sport.

För en knapp vecka sedan kastade han 68,84 i Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion. Och efter ett sista avgörande kast på 68,23 vann han.

Nu har Daniel Ståhl bjudit på en ny imponerande insats.

Vid dagens tävling Bottnarydskastet i Jönköping stod 28-åringen för kanonkastet 71,40. Dessförinnan kastade han också 70,27.

– De kast som gick i buren i dag var det jäkligt bra tryck i också, jag stod kvar i ringen på dem också. Det är kul, säger Ståhl. 

Det var i just Bottnaryd som Ståhl slog det svenska rekord på 71,86 för två år sedan. Dagens kast är hans näst längsta kast någonsin, bara svenska rekordet har varit längre.

Även Pettersson deltar

Simon Pettersson deltog också vid Bottnarydskastet. 27-åringen kastade 65,91 och hamnade på andraplats. Han blev fyra vid förra söndagens Diamond League-tävling när han kastade 65,19.

Trea i Bottnarydskastet blev norrmannen Svenn Martin Skagestad på 61,13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.