Darja Klisjina står över årets sommarsäsong. Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Darja Klisjina står över sommarsäsongen

Uppdaterad
Publicerad

En av världens bästa längdhoppare den senaste säsongen kommer inte att tävla denna sommar.

29-åriga Darja Klisjina har meddelat att hon står över sommarsäsongen.

– Jag vill inte stressa, säger hon.

Darja Klisjina, som har vunnit två inomhus-EM och tog VM-silver i London 2017, kommer inte att tävla de närmaste månaderna – även om säsongen skulle komma igång.

På hennes Instagram-konto, som  sport.ru citerar, har hon berättat om sina planer för säsongen, och avslöjade då att det inte blir något av årets sommarsäsong för henne.

– Nu har vi en katastrofal träningsperiod, så jag vill inte stressa igång något för att snabbt komma i form, förklarade hon, och lade senare till:

– Jag kommer att starta mina förberedelser för vintersäsongen tidigare än normalt. Jag kiommer att inleda de förberedelserna i augusti, trots att jag normalt sett börjar i oktober. Jag har stått över vintersäsongen de senaste åren, men eftersom jag inte ska tävla i sommar och behöver rejält med tävlingserfarenhet inför OS nästa sommar så kommer jag att tävla kommande vinter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.