Kritik mot säkerheten: ”Håller inte måttet”

Uppdaterad
Publicerad

Diskusburen var godkänd.

Ändå var man nära skandalrubriker när de aktivas kast hamnade lite varstans på Stadion.

– I svenska friidrottsförbundets regelverk håller den inte måttet för en sån här stor tävling, säger svenska friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson till SVT Sport.

Under söndagens Diamond League-tävling tävlade Daniel Ståhl och de andra aktiva i en diskusbur i det minsta laget. De aktiva kastade ofta utanför ”sitt” område och vid ett tillfälle landade en diskus på löparbanorna bredvid.

– I svenska friidrottsförbundets regelverk håller den inte måttet för en sån här stor tävling. Den hade inte gått igenom om vi pratar SM-tävlingar eller landskamper som vi ansvarar för och administrerar, säger svenska friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson till SVT Sport.

– Den här buren var enligt de minsta mått de får vara höjdmässigt, så vi var förberedda på att det kunde vara en ökad risk att kasten skulle kunna hamna lite utanför kastsektorn. Det var något vi gjorde en riskanalys på innan tävlingen, säger Diamond Leagues tävlingsansvarige Jan Kowalski till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.