Det blev dubbelt kenyanskt högst upp på pallen i Tokyo. Foto: TT

Bra OS-debut av Wikström

Carolina Wikström stod för en imponerande OS-debut i damernas maraton. Wikström gjorde en stark andra halva av loppet och slutade på 22:a plats. Vann gjorde kenyanskan Peres Jepchirchir.

Den enda svenska deltagaren i damernas maraton, Carolina Wikström, gjorde en bra insats. Wikström, som är med i Tokyo för att se och lära inför framtiden, gjorde ett smart lopp där hon började långsamt. Men under andra halvan ökade hon tempot och plockade många placeringar. Hon gick i mål på 22:a plats på tiden 2.33,20. Hon blev åtta bland de europeiskorna löparna.

– En väldigt fin avslutning. Jag tror att hon har framtiden för sig, säger Mustafa Mohamed, i Discovery+.

Tokyo 2020

Dubbelt kenyanskt på pallen

Guldstriden blev en kamp mellan två kenyanskor. Peres Jepchirchir och Brigid Kosgei gjorde upp om guldmedaljen. På den sista kilometern gjorde Jepchirchir ett ryck och drog ifrån.

Jepchirchir kunde ohotad gå i mål som etta i tävlingen på tiden 2.27.20, nytt säsongsbästa. Med den tiden var hon 16 sekunder före Kosgei som kom tvåa. På tredjeplats kom, lite oväntat, amerikanskan Molly Seidel, 26 sekunder efter segraren.