Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Duplantis med nytt världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

I säsongsdebuten satte Armand Duplantis nytt världsrekord inomhus för juniorer. Det nya världsrekordet i stavhopp lyder 5.83 meter. 

Under lördagsmorgonen svensk tid gjorde Armand Duplantis säsongsdebut vid Pole Vault Summit i Reno (Nevada).

Duplantis höjde sitt egna juniorvärldsrekord med en centimeter till 5.83 meter. Rekordhoppet var en duell om segern med amerikanen Devin King. Duplantis hade en miss på 5.78, en höjd som King redan klarat.

Tweet

Nytt världsårsbästa

För att säkra segern var Duplantis alltså tvungen att klara 5.83. Det blev en rivning på första försöket. I andra försöket bytte Duplantis till en stav han aldrig tävlat med (tio centimeter längre). Han klarade höjden på andra försöket vilket innebar nytt världsrekord inomhus för juniorer och nytt svenskt seniorrekord inomhus. Det är också nytt världsårsbästa, två centimeter högre än Renaud Lavillenies notering från i torsdags i Tignes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.