Duplantis med nytt Stadion-rekord – över sex meter i Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis dominerade stavhoppet på Finnkampen rejält, och slog till med ett hopp på över sex meter – nytt Stadionrekord.
– Det är sällan man ser hopp över sex meter, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Armand Duplantis sa inför Finnkampen att han siktade på att slå Stadionrekord, och han levde upp till sina ord. Efter att ha hoppat felfritt och klarat 5,91 så låg ribban sedan på 6,00. Och även där levererade han direkt, och klarade höjden galant till den svenska publikens jubel.

Efter det la Duplantis upp ribban på 6,07, men där tog det stopp. Och efter ett misslyckat försök så tackade han publiken, och avslutade tävlingen.

– Det var fantastiskt, Finnkampen har en så otrolig historia och det är en sådan speciell tävling för den svenska publiken. Först tänkte jag bara på poängen men allting blev bra och jag är så glad att jag kunde försöka på sex meter och nå över. Det är speciellt att det var just här på Stadion, säger Armand Duplatnis i SVT:s sändning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer