Armand Duplantis slipar VM-formen i Göteborg

Publicerad

Göteborgs GP har samlat en stor del av Sveriges friidrottselit – tävlingen sänds direkt i SVT Play med start 18.00 under fredagen. För Armand Duplantis är tävlingen ett bra tillfälle att vässa formen inför VM i Doha om en dryg månad.

I Göteborg hölls i går presskonferens inför fredagens GP på Slottsskogsvallen. På plats fanns bland andra en av Sveriges klarast lysande friidrottsstjärna, Armand Duplantis.

– Jag vill få ut så mycket som möjligt av dagen. Förhoppningsvis få ett par bra hopp och få till rytmen i ansatsen så bra som möjligt. Att få till momentum inför den långa säsongen som väntar mig, säger Duplantis till SVT Sport.

VM i Doha hägrar

Armand Duplantis har varit ett av stavhoppets stora namn de senaste åren men en VM-medalj är fortfarande något som 19-åringen saknar.

– För mig spelar det ingen roll hur högt jag hoppar i VM så länge jag tar medalj. Om jag kommer etta på 5,50 så kommer jag ändå fira med min guldmedalj, säger ”Mondo” till SVT Sport.

Tilde Johansson vill nå final

En annan VM-klar deltagare i Göteborgs GP är stjänskottet Tilde Johansson. Trots sin brist på erfarhet i seniorsammanhang har 18-åringen högt ställda mål.

– Det blir nog 25 tävlande som ställer i längdhoppet och kvalgränsen lär bli svår. Men jag har ändå som mål att nå final i VM, säger Johansson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer