Armand Duplantis (till höger) fick en bra skalp i legendaren Renaud Lavillenie i morse. Fransmannen blev femma i morse med 5,56. Foto: TT.

Irriterad Duplantis tvåa på 5,71

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis blev tvåa i stavhoppet med 5,71 i Diamond League-galan i Eugene, Oregon, tidigt under lördagsmorgonen svensk tid. Den regerande världsmästaren Sam Kendricks vann på 5,81. – Han är så svår att slå, vilket irriterar mig en hel del, säger Duplantis till Reuters om Kendricks.

Duplantis, som precis gått ut gymnasiet i Louisiana, ledde länge tävlingen efter att ha klarat 5,71 i sitt första försök men Kendricks tog det i tredje och var den ende som klarade 5,81 – i sitt första försök.

Duplantis ser fram emot den dagen han besegrar Kendricks:
– Det kommer att bli så mycket skönare, säger Duplantis.

Tog Lavillenies skalp

Kendricks är den ende hopparen som 18-årige Duplantis ännu inte slagit. I morse adderade han legendaren Renaud Lavillenie till listan. Fransmannen slutade bara femma på 5,56 i de svåra vindarna. I det sista försöket på 5,71 väntade Lavillenie så länge att tiden rann ut, vilket gjorde att tävlingen tog slut på ett snöpligt sätt.

– Vindarna gjorde det besvärligt och varje hoppare fick göra många justeringar under tävlingen. Därför blev det inte de högsta höjderna i dag. Men jag måste säga att lille Mondo Duplantis fick oss att vara på tårna i dag, säger Kendricks.

Mondo sticker ut i staveliten. ”Oj, vilken liten kille det är”, hade arrangören snappat upp från en röst i publiken, som uppenbarligen såg Duplantis för första gången.

Tysk trippel i herrarnas spjut

Stavhoppet var en av grenarna som låg utanför Diamond League-programmet även om själva galan lanseras som en sådan.

Den enda Diamond League-grenen som avgjordes under lördagsmorgonen (huvudgalan sänds 22.00-24.00 svensk tid under lördagen) var herrarnas spjut. Det blev som förväntat en tysk trippel.

Thomas Röhler vann på 89,88, före Johannes Vetter (89,34) och Andreas Hofmann (86,45). 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer