Henrik Larsson efter guldloppet på 100 meter under U23 EM. Foto: TT

Efter guldet – Henrik Larsson drar sig ur

Uppdaterad
Publicerad

I går vinnare på 100 meter. På en bra dag även medaljkandidat på 200 meter. Men när den distansen avgörs under lördagen på U23 EM i Gävle väljer Henrik Larsson att vila i stället.

Enligt uppgifter till SVT Sport känner sig den svenske sprintsensationen sliten och nöjd med mästerskapet. Larsson sprang i maj 200 meter på 20,81. Det är åttonde bäst årsbästa i hela startfältet. Men i den form som 19-åringen visade upp under fredagskvällen kunde han mycket väl varit med och slagits om fina placeringar i en final.

100 meterspecialisten väljer dock att spara på krafterna och lämna över de svenska förhoppningarna till Anders Pihlblad och Marcus Torneé. Deras person- och årsbästa är dock betydligt mer blygsamma och en finalplats skulle i sig vara en stor överraskning.

Lördagens största svenska medaljhopp är kanske i stället Ullevi FK-löparen Suldan Hassan på 5000 meter. Hans säsongsbästa 13.31,35 är tredje bäst av de som ställer upp i kväll. 

Såhär såg det ut när Larsson vann finalen på 100 meter: 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.