EM sista OS-chansen för Kallur

Uppdaterad
Publicerad

Det ligger en hel del i potten för Sanna Kallur som ska delta i EM på 100 meter häck i Amsterdam. ”Jag ska ge allt mitt bästa från start och det är ju min sista chans att kunna kvala till OS”, säger Kallur till SVT.

35-åringen har sprungit på 12,91 i år och är 20:e på Europakvallistan. Tiden räcker för att kvala in till OS enligt IAAF:s gräns på 13,00. Men SOK vill att Kallur springer under 12,80 för att hon ska få en biljett till Rio.

Försöket är på onsdag förmiddag och eventuell semi och final inom 2,5 timmar på torsdag, ett rejält stresstest .

Friidrotts-EM

– Det blir nytt, jag vet inte hur kroppen kommer att reagera och får lyssna inåt. Jag får göra små utvärderingar, funderar hon.

Hon lyser av förväntningar.

– Jag längtar tillbaka till det här, ler hon.

Förbundskaptenen i friidrott, Karin Torneklint, har sagt att hon tänker nominera Kallur till OS oavsett om hon kommer ner till kvalgränsen – men att klara den tiden skulle övertyga SOK, som är de som ska godkänna nomineringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet