Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Rörliga bilder: LSU Track and Field

Erriyon Knighton fjärde snabbast någonsin på 200 meter

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt.

Yohan Blake. Michael Johnson.

Och nu Erriyon Knight.

Det är nu de fyra snabbaste någonsin på 200 meter.

I natt, vid LSU Invitational i amerikanska Baton Rouge, Lousiana, vann 18-årige Erriyon Knighton 200 meter på tiden 19,49.

Därmed sänkte han sitt eget juniorvärldsrekord, som tidigare var 35 hundradelar långsammare: 19.84.

Knighton har nu de tre bästa juniortiderna i historien. Noterbart är att Knight och Usain Bolt har de nio bästa tiderna i friidrottshistorien.

Tre löpare snabbare

Loppet är det åttonde snabbaste tiden i historien. Faktum är att endast tre löpare sprungit snabbare: Usain Bolt, Yohan Blake och Michael Johnson.

Bolts världsrekord är 19,19.

Före Bolt i utvecklingen

Knighton OS-debuterade som 17-åring i Tokyo i somras, där han kom fyra i finalen på distansen. Jämfört med jamaicanen Bolt ligger amerikanen åldersmässigt före i utvecklingen. Bolt sprang som snabbast 200 meter på 19,93 innan han fyllde 20 år.

18-åringen är – om han klarar det amerikanska kvalet – favorit till VM-guldet i Eugene, Oregon, i sommar. Världsmästerskapet avgörs 15–24 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.