Andreas Kramer och Fanny Roos. Foto: Bildbyrån

Femte raka segern för Andreas Kramer

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer fortsätter att vinna i år. I World Indoor Tour-tävlingen i Düsseldorf vann han ett av 800-metersloppen på 1.48,19. Även Fanny Roos visar fortsatt fin form.

Tiden 1.48,19 är Andreas Kramers näst bästa resultat i vinter, 1,7 sekunder från sitt personliga rekord som han satte i Karlsruhe i början av februari och ytterligare ett formbesked inför inomhus-EM i Glasgow som avgörs nästa helg.

Kramer låg tvåa under de första varven och gick förbi när klockan ringde. Han lyckades sedan behålla ledningen trots att han utmanades av australiern Joseph Deng.

Nytt bra resultat av Roos

Den svenske 21-åringen har därmed vunnit alla fem lopp han sprungit i år. Spanjoren Alvaro de Arriba kvällens andra lopp över 800 meter på 1.46,52 och totalt hade Kramer fjärde bästa tid.

En annan svensk som visar fortsatt fin form är kulstötaren Fanny Roos. Det blev visserligen inte ett femte svenskt rekord 2019, men 18,47 räckte till en andraplats i Düsseldorf och var bara 14 centimeter från helgens nysatta inomhusrekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.