Fougberg sprang skadad – missade finalen

Uppdaterad
Publicerad

Charlotta Fougberg sprang med en skadad hälsena och var långt ifrån att ta en finalplats på 3000 meter hinder då hon hamnade sist i sitt lopp.

– När smärtan tar över är det svårt när man ska över 35 hinder, säger Charlotta Fougberg till SVT Sport.

Charlotta Fougbergs lopp gick inte som hon hade tänkt sig. Den skadade hälsenan låg och spökade och efter ett misslyckat hinder släppte hon klungan med över fyra varv kvar och var överlägset sist i mål på tiden strax över 10.21.

– Jag hade hoppats att smärtstillande och adrenalinet skulle ta bort smärtan men det gjorde det inte. Jag har ändå kunnat träna på bra så man måste våga tro och chansa, men i dag gick det inte. Smärtan tog över och det är en stor besvikelse, jag ville mer, säger en tårögd Charlotta Fougberg till SVT Sport.

Friidrotts-VM

”Ville inte bryta på mitt tionde mästerskap”

Fougberg fullföljde loppet trots smärtan.

– Det känns som en besvikelse att bryta, jag gillar inte det och jag ville ändå ta mig i mål på mitt tionde mästerskap.

Larsson nio sekunder över pers

Maria Larsson ville på förhand slå ”pers” i försöken. Men så blev det inte. Larssons lopp gick snabbt i täten och fältet drogs isär redan innan första kilometern. 23-åringen höll en jämn fart genom loppet på omkring en niondeplats och sprang i mål på 9.48, ungefär nio sekunder över hennes personliga rekord på 9.39.

– Det var väldigt tufft i dag, men det var en VM-debut och nu har jag mer rutin så det går bättre nästa gång, säger Larsson till SVT Sport.

– Jag kände mig kraftlös redan från start och jag tror att det är nervositeten som tog över för mycket.

Båda svenskorna missar fredagens final på 3000 meter hinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet