Frida Karlsson missar Lidingöloppet. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Frida Karlsson missar Lidingöloppet

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson kommer inte till start i Lidingöloppet. Orsaken är hennes benhinneproblem.

– Jag hade verkligen sett fram emot att springa, men avstår dagens Lidingölopp på grund av känning i benhinnan, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Frida Karlsson skulle ha ställt upp i dagens klassiska terränglopp Lidingöloppet på 30 kilometer. Men en skada sätter stopp för hennes medverkan.

– Jag hade verkligen sett fram emot att springa, men avstår dagens Lidingölopp på grund av känning i benhinnan. Skidsäsongen närmar sig och jag känner inte att jag vill riskera något. Jag kommer tillbaka till Lidingöloppet nästa år, det kan ni ge er på, säger hon i ett pressmeddelande.

20-åringen var en framgångsrik löpare på ungdomsnivå. Hon har vunnit lilla Lidingöloppet nio gånger och har också varit med friidrottslandslaget i både ungdoms-EM och Finnkampens ungdomslandskamp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.