Frida Karlsson och Ebba Andersson är förutom skidåkare även vassa löpare. Foto: Bildbyrån

Frida Karlssons löptid avslöjad – i Sverigeeliten

Uppdaterad
Publicerad

Under skidlandslagets läger i Torsby sprang Frida Karlsson och Ebba Andersson 3000 meter på bana. Tiderna placerar dem i Sverigeeliten bland friidrottare.

Karlsson sprang på 9.14 och Andersson på 9.20 vid ett läger i mitten av augusti. Normalt sett avslöjar inte längdlandslaget inofficiella träningstider men dessa har läckt ut till Expressen.

– Jag är väl nöjd med tiden. Men känslan var faktiskt inte så bra, säger Karlsson till tidningen.

Bäst på bana i Sverige i år med officiell tidtagning är Linn Söderholm som sprungit på 9.06,04 tätt följt av Sara Christiansson som har 9.07,89. Egentligen är Meraf Bahta snabbast eftersom hon sprungit 5000 meter på 15.08,92, vilket ger en snittid vid 3000 meter på 9.05.

”Finns förbättringspotential”

 – Jag har inte sprungit den där distansen mer än ett par gånger. Så det finns nog förbättringspotential, säger Karlsson som är en van löpare med segrar i Lidingöloppet.

Även Ebba Andersson har segrar i Lidingöloppet och lockades av friidrottsförbundet att fortsätta karriären där men valde skidåkningen. Knäproblem har gjort att löpningen blivit lidande. Därför var tiden 9.20 skön att få.

– Jag tänker att ett sånt här test ljuger inte, en sån här tid kommer inte av sig själv. Det är ett kvitto på att träningen har fungerat bra, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.