Inga svenska friidrottsmedaljer i Birmingham

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för Armand Duplantis vid inomhus-VM i friidrott i Birmingham.

Svensken som klarade 5.88 för en vecka sedan i Frankrike hade inte samma tryck i hoppningen under söndagen. 18-åringen slutade på sjundeplats efter att ha klarat 5.70.

Inte heller Khaddi Sagnia lyckades i längdhoppsfinalen.

– Vi ville så mycket mer och så blev det inte riktigt så, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till SVT.

Det var en mycket långdragen och strulig stavhoppsfinal i Birmingham. Hopparna avbröts ofta kort före sina hopp på grund av presentationer och medaljceremonier som drog ut på tiden.

Melker Svärd Jacobsson som klarade 5.78 i Nordenkampen för tre veckor sedan var optimistisk inför VM-debuten och tog 5.70 i andra försöket. 24-åringens näst högsta hopp i karriären räckte till en niondeplats i finalen.

Inget lyft för Sagnia

Khaddi Sagnia som kom in till mästerskapet som en av medaljkandidaterna fick inte till det i längdhoppsfinalen. 6.64 i första omgången räckte till en sjätteplats. Vann gjorde världsettan Ivana Spanovic som hoppade 6.96 i sitt fjärde försök.  

För bara en vecka sedan satte Sagnia personligt rekord vid en gala i Glasgow med 6.92.  

– Så dåligt, så himla synd. Jag kände mig så trött idag jag vet inte varför, säger Sagnia till TV4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.