Khaddi Sagnia, Ullevi FK, tävlar under lag-SM i Göteborg i augusti. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

GP-galan i Göteborg i korthet: Stabil tävling för Khaddi Sagnia

Uppdaterad
Publicerad

I kväll avgjordes GP-galan på Slottskogsvallen i Göteborg. Här redovisas några av grenarna i korthet.

Längdhopp herrar: Thobias Montler gjorde årets tionde tävling över åtta meter när han hoppade 8,11 i Göteborg och tog hem segern. Andreas Carlsson slutade tvåa på 7,79 och Andreas Otterling blev trea på 7,42.

Stavhopp damer: Det blev seger för Angelica Bengtsson efter att ha klarat 4,53 i sista försöket. Hon testade sedan på 4,63 men var aldrig riktigt nära att ta sig över. Bengtsson var illa ute på redan på 4,33 som hon klarade i sista försöket. För Michaela Meijer tog tävlingen slut tidigt. Meijer stannade på blygsamma 4,13 som hon klarade i tredje försöket.

Höjdhopp damer: Erika Kinsey nådde inga högre höjder när hon vann tävlingen före Sofie Skoog. Kinsey var felfri upp till 1,90 där det blev tre rivningar. Hon stannade därmed på 1,87 vilket räckte för att slå Skoog som stannade på 1,84.

– Det är klart att jag inte är nöjd med resultatet men med motvinden som är i dag blir det svårhoppat. Men efter den här dippen kanske jag blir motiverad och tänder till igen, säger Kinsey.

Längdhopp damer: Khaddia Sagnia gjorde återigen en stabil tävling på hög nivå. Hennes bästa hopp i godkänd vind var det sista på 6,62, där hon kanske släppte 25 centimeter efter att inte ha varit uppe på plankan. Hon vann på 6,75 i för stark medvind (+2,6 meter/sekund).

– Det var jättekul att hoppa långt på hemmaplan. Det enda som saknades var publiken. Jag får jobba på detaljerna, säger Sagnia.

800 meter damer: Lovisa Lindh slutade femma på 2.03,53 efter att ha varit med täten till 200 meter kvar. Loppet vanns av Raevyn Rogers på 2.01,24.

– Det är jättedåliga tider men jag tycker att det går åt rätt håll. Nu får jag springa Finnkampen också, säger Lindh pustande direkt efter loppet.

400 meter herrar: 20-årige Carl Bengtström tog mängder med skalper när han vann loppet på personbästa 46,40 efter att ha varit stark på upploppet.

– Det var skönt och det kändes bra, säger Bengtström, som har 400 meter häck som huvudgren. Där borde det vara dags att bryta 50-sekundersvallen med tanke på dagens insats.

1500 m damer: Meraf Bahta hade en kamp med Hanna Hermansson om att bli bästa svenska. Bahta blev fyra på 4.10,43 och Hermansson blev sexa på 4.11,33. Melissa Courtney-Bryant vann på 4.05,07.

– Det kändes bra men jag var lite feg. Det var första loppet (på 1500 meter) på ett år. Det var svårt att veta i vilket tempo jag skulle springa. Nu vet jag till nästa lopp, säger Bahta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.