Stabil Ståhl vinnare på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

På svenska GP-premiären i Sollentuna var Daniel Ståhl aldrig riktigt hotad. 69,12 mätte längsta kastet, inget världsårsbästa men en klar seger före jamaicanen Fedrick Dacres – som snuvade Ståhl på segern i söndags på Diamond League.

Daniel Ståhl trodde att han hade vunnit Diamond League-tävlingen i Marocko i söndags. Men jamaicanen Fedrick Dacres fick sitt bortdömda kast på 70,78 godkänt efter en överklagan.

I kväll möttes de två diskusjättarna igen i Sollentuna och då var det inget snack om vem som var starkast.

Daniel Ståhls tredje kast på 69,12 blev tävlingens längsta, medan Fedrick Dacres fick nöja sig med andraplatsen på knappt tre meter kortare 66,79.

– Jag reste hela dagen igår från Marocko och fick till två bra kast här i kväll, så det var kul. Det var bra tryck och jag ville bara vinna idag, säger Daniel Ståhl i SVT:s sändning.

På tredjeplatsen kom regerande OS-mästaren Christoph Harting från Tyskland med 64,13.

Tung kväll för Simon Pettersson

Sollentuna är en hemmatävling där Ståhl har kastat långt förr, inte minst för två år sedan då han slog svenskt rekord och personbästa med 71,29. 

För en formletande Simon Pettersson var det en tung kväll. Diskuskastaren från Hässelby slutade sist i tävlingen och kastade 59,24 som längst, men fick ändå mycket kärlek och applåder från hemmapubliken när han lämnade ringen för sista gången.

Inget svenskt rekord av unga sprinttalangen

Sprinthoppet Henrik Larsson sprang 100 meter på 10,20 under en tävling i Skara på nationaldagen, bara två hundradelar från det 23 år gamla svenska rekordet på 10,18.

Men Larsson fick inte till det i kväll. Den 19-åriga IF Göta-talangen från Karlstad hamnade långt efter i starten och slutade fyra på 10,36. Vann gjorde amerikanen Chris Belcher på 10,15.

– En av de värsta starterna jag har gjort i mitt liv. Jag ryckte innan skottet och de tre första stegen trodde jag de skulle skjuta om. Efter den starten hade jag ingen motivation, säger Henrik Larsson till SVT Sport efter loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.