Diamond League-premiär: Här är Jacob Hårds höjdare

Uppdaterad
Publicerad

I kväll inleds årets Diamond League-säsong med tävlingar i Doha. Galan brukar bjuda på många bra resultat och har alla förutsättningar att göra så också i år. Här listar Jacob Hård sina höjdpunkter.

Fanny Roos har smygstartat säsongen i USA med goda resultat. Nu får OS-sjuan i kulstötning möta tre andra OS-finalister plus två medaljörer från inomhus-VM där Fanny hamnade just utanför pallen.

Kim Amb har bara gjort sporadiska framträdanden i Diamond League på senare år. Nu går spjutkastaren in i säsongen skadefri och får chansen i premiären.

Höjdhoppsduellen mellan två av friidrottsvärldens mest karismatiska idrottare – Mutaz Essa Barshim från Qatar och italienaren Gianmarco Tamberi kan bli en höjdare på alla sätt. Det var en hjärtevärmare när de efter år av skadeproblem delade guldet i OS i somras.

Suveränen Shaunae Miller-Uibo från Bahamas leder ett stjärnspäckat fält i damernas 400 meter. En av många starka löpningar som bjuds under kvällen. Det lär bli skarpa dueller och fina tider som det ofta blir i Doha-premiären.

Armand Duplantis stavhoppstävling har skjutits upp tills imorgon lördag på grund av kraftig vind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.