Formtoppade Henrik Larsson jagar finalplats på 200 m i Tammerfors i eftermiddag. Foto: Bildbyrån.

Henrik Larsson nära personrekord i försöket på 200 meter

Publicerad

Under gårdagen satte Henrik Larsson svenskt juniorrekord på 100 meter med 10,22 vid U20-VM i Tammerfors. I dag sprang han försök på 200 m och blev tvåa i det femte och sista heatet på 20,88, bara 0,03 över personrekordet.

Larsson, som sprang på bana sju vilket var ytterbanan, var tvåa i mål efter spanjoren Pol Retamal som vann heatet på 20,81 från banan innanför, den sjätte. Larsson såg ut att ta i för fullt och lutade sig mot knäna efteråt.

De fyra första gick vidare på placering men ju bättre tid och placering gynnar lottningen till semifinalen. Larsson hade sjunde bästa tid i försöket i ett grått och delvis regnigt Tammerfors. 

Experten tror på svenskt juniorrekord i semifinalen

– Han tar nog Johan Engbergs svenska juniorrekord i eftermiddag, säger Sportkanalens expert A Lennart Julin och tänker då på tiden 20,75 från år 2000. Larsson har sprungit distansen på 20,71 i för stark medvind.  

Larsson springer semifinal klockan 17.25 svensk tid och har ett tufft program i Finland. Försöket på 200 meter var hans fjärde lopp sedan i tisdags.

Britterna Charles Dobson och Jona Efoloko var snabbast i försöket med personligt rekord för bägge på 20,65 i olika heat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer